Pikó András polgármester felhívása


Veszélyhelyzet idején meghozott Polgármesteri döntések, és megváltozott ügyintézési rend

A koronavírus kapcsán A Józsefvárosi Önkormányzat számos intézkedést tett a járvány megelőzése, illetve lassítása érdekében, ezért kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót

Zöld szám: 06-80-277-256 (segítségkérés, tájékoztatás minden nap 8 és 20 óra között)

Józsefváros összefog – szolidaritási segélyalap: A járvánnyal kapcsolatos adományok gyűjtésére az önkormányzat egy elkülönített számlát jelölt ki, melynek száma: 11784009-15508009-10010000 (OTP Bank Nyrt. – Számlatulajdonos: Józsefvárosi Önkormányzat). Utaláskor a közlemény rovatba kérjük beírni: „koronavírus, az idős emberekért”, kérjük a befizetést névvel ellátni. Akinek a támogatással kapcsolatosan szerződéskötési szándéka van, kérjük, hogy szíveskedjék ezt jelezni a Polgármesteri Hivatal jegyzői titkárságán (tel: 06-1-459-2212), illetve az info@jozsefvaros.hu email címen.

Józsefváros összefog – Facebook-csoport a közösségükért, egymásért.

Tájékoztató plakátok magyar, orosz, spanyol, kínai és angol nyelven itt letölthetőek.

Polgármesteri Hivatal csak korlátozottan fogad ügyfeleket, az ügyek intézésével kapcsolatban kérjük, ezen a linken tájékozódjon.

Kérjük, hogy ebben a nehéz időszakban fokozott figyeljen a higiénés szabályok betartására, amelyekről itt tájékozódhat.

Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központról itt érhet el aktuális információkat.

A józsefvárosi háziorvosok elérhetőségét itt találja.

Játszóterek: március 18-tól a kerületi játszóterek nem látogathatóak.

Iskolák: A kialakult helyzetre tekintettel, 2020. március 16-tól a kerületi iskolákban nincs tanítás. Igény szerint megszervezzük a gyermekek számára az iskolai étel átvételét. Az étkeztetés ügyintézésének központjában az alábbi telefonszámon és e-mail címen várjuk az igényeket és a kérdéseket: 06-20-22-11-445,  06-1-210-76-37 / 25 mellék, elelmezes@jszszgyk.hu

Bölcsődék, óvodák: 2020. március 18-tól a kerületi bölcsődékben, óvodákban csak kis létszámú csoportos ügyeletet tartunk. Kérjük, amennyiben Ön várandós, kisebb gyermekével Gyes-en Gyed-en van, egyetemi hallgató vagy szabadságát tölti, esetleg munkanélküli, ne vegye igénybe a bölcsődei, óvodai szolgáltatást, mivel a közösségben történő tartózkodás a fertőzésveszély miatt a gyermekek számára nem biztonságos!  A korlátozási időszak alatt távol maradók, a gondozási díj fizetése alól mentesülnek. Amennyiben a veszély ellenére dolgozó szülőként úgy dönt, hogy igénybe  kívánja venni a bölcsődei, óvodai ellátást, azt írásban jelezze gyermeke kisgyermeknevelőjének vagy a bölcsődevezetőnek! Igény szerint megszervezzük azon gyermekek számára is az étkezést, akik otthon maradnak családjukkal. Amennyiben igénylik az étel átvételét, azt személyesen, vagy a bölcsőde telefonszámán, e-mail címén szíveskedjenek jelezni! Amennyiben az étel átvételét igénylik, de a bölcsődei átvétel valamilyen nyomós ok miatt akadályoztatott, kérjük, hogy a bölcsőde/ óvodavezetővel egyeztessenek.  Igényeket, kéréseket az óvodán keresztül, vagy az ingyenesen hívható zöld számon keresztül tehetik meg! A bölcsődék listáját itt, az óvodák listáját itt találja.

Teleki téri piac: 2020. március 20-tól visszavonásig érvénybe lép a Teleki téri Piac rendkívüli nyitva tartása, amely az alábbiak szerint alakul: Hétfő-péntek 07-15, szombat 07-14. A nyitvatartásról itt kaphat további információt.

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ: A JGK fogad ügyfeleket, az ügyfélfogadás rendje itt elérhető.

Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ nyitvatartásáról itt tájékozódhat.

Kesztyűgyár Közösségi Ház ideiglenesen zárva tart, a továbbiakról itt lehet tájékozódni.

Ha információra vagy segítségre van szüksége, kérjük, hívja az önkormányzat ingyenesen hívható 06 80/277-256-os zöld számát, amely minden nap 8 és 20 óra között érhető el.

Köszönjük türelmét és együttműködését és kérjük, vigyázzon magára és másokra is!

https://jozsefvaros.hu/onkormanyzat/veszelyhelyzet-idejen-meghozott-polgarmesteri-dontesek