Kétmilliárd forint az Orczy negyed fejlesztésére


Kétmilliárd forintos pályázati forrást hagyott jóvá a Fővárosi Közgyűlés az Orczy negyed rehabilitációjára – jelentette be Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a közösségi oldalán.

Kerületünk vezetése elkötelezett az Orczy negyed fejlesztésében ezért pályázatot nyújtott be uniós támogatás elnyerése érdekében. A városrehabilitációs program a társadalmi, a foglalkoztatási és a bűnmegelőzési, valamint a lakhatási problémák megoldására fordít kiemelt figyelmet. Egyes elemeinek tervezésébe az önkormányzat a helyi lakókat, egyházakat, civileket és intézményeket is bevonta.

 

A józsefvárosi képviselő-testület a tavalyi évben döntött arról, hogy indul a

„Leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten”

elnevezésű pályázaton. Az Orczy negyed fejlesztésére fókuszáló program tervezésébe az önkormányzat bevonta a helyi lakosságot, az intézményeket, valamint az egyházi és civil szervezeteket. A Fővárosi Közgyűlés augusztus 30-ai ülésén döntött az Orczy negyed rehabilitációjának kétmilliárd forintos támogatásáról, amelynek jóváhagyásához a Miniszterelnökség megerősítésére van csupán szükség.

Olvassa tovább az Öknormányzat oldalán


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük