Kétmilliárd forint az Orczy negyed fejlesztésére

Kétmilliárd forintos pályázati forrást hagyott jóvá a Fővárosi Közgyűlés az Orczy negyed rehabilitációjára – jelentette be Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a közösségi oldalán. Kerületünk vezetése elkötelezett az Orczy negyed fejlesztésében ezért pályázatot nyújtott be uniós támogatás elnyerése érdekében. A városrehabilitációs program a társadalmi, a foglalkoztatási és a bűnmegelőzési, valamint a lakhatási problémák megoldására fordít kiemelt figyelmet. Egyes elemeinek tervezésébe az önkormányzat a helyi lakókat, egyházakat, civileket és intézményeket is bevonta.

A józsefvárosi képviselő-testület a tavalyi évben döntött arról, hogy indul a

„Leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten”

elnevezésű pályázaton. Az Orczy negyed fejlesztésére fókuszáló program tervezésébe az önkormányzat bevonta a helyi lakosságot, az intézményeket, valamint az egyházi és civil szervezeteket. A Fővárosi Közgyűlés augusztus 30-ai ülésén döntött az Orczy negyed rehabilitációjának kétmilliárd forintos támogatásáról, amelynek jóváhagyásához a Miniszterelnökség megerősítésére van csupán szükség.

Olvassa tovább az Öknormányzat oldalán

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook Comments

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés