60 éves kedvezmény szüntettek meg Floridában


Floridában hétfőn törvényerőre emelkedett a Disney World vidámpark kivételes jogállásának megszűnéséről szóló törvény, ami több évtizedes kiváltságokat von meg a szórakoztatóipari vállalkozástól.

    Ron DeSantis kormányzó hétfőn aláírta a jogszabályt, amelyet Florida törvényhozása február első felében fogadott el, ami átnevezi a vidámparknak otthont adó kerületet és annak felügyeletére a kormányzó által korlátozott időtartamra kinevezett, állami testületet állít. A jogszabály emellett megvon minden jogszabályi felmentést is a magánvállalkozástól, többi között az adókönnyítéseket és hatósági ellenőrzések alóli kivételeket.
    A kormányzó az aláírási ceremónián kijelentette, hogy a Disney World az 1960-as évek óta olyan kedvezményekben részesült, mint egyetlen más magáncég sem Floridában, amelynek révén óriási hasznot húzott abból, hogy nem kellett megfizetnie a közteherviselés alapján rá jutó adóterhet. Hozzátette, hogy mostantól a Disney ugyanolyan elbírálás alá kerül, mint az állam bármely más vidámparkja.  
    Ron DeSantis kormányzó régóta komoly bírálója a Disney-vállalatbirodalom által képviselt progresszív-baloldali világképnek. A hétfői eseményen a republikánus politikus a cégbirodalom alapítójára utalva úgy fogalmazott, „vannak emberek, akik a Disneyben azt szeretnék látni, amit Walt megálmodott”.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük