Elfogták a telefon tolvajt


Egy 22 éves férfi egy VIII. kerületi ruházati üzletben kiszúrta, hogy az asztalon őrizetlenül hagytak két iPhone 14 Pro készüléket. Kihasználta az alkalmat, és távozott a boltból a két mobiltelefonnal. Egy nap alatt elfogták a zsaruk.

Az üzletbe érkező zsaruk a térfigyelő kamera felvétele alapján kezdték keresni az elkövetőt.

– Amikor megláttam a fényképet a tettesről, azonnal felismertem. Többször láttam már őt a környéken – mondja Harcsárik Norbert törzsőrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – Este a rendőrségtől indultam haza, és már épp parkoltam volna be, amikor az egyik tömbház első emeleti erkélyén megpillantottam. Biztos voltam benne, hogy ő az, nemcsak a személyleírás illett rá, de még a ruhája is megegyezett azzal, amit az elkövetéskor viselt. A fiatalember nyugodtan viselkedett, az erkélyen cigarettázott. Nem akartam, hogy felfigyeljen rám, ezért kicsit távolabb mentem, hogy értesítem a kollégákat, majd felhívtam a tevékenységirányítási központot. Miután elmondtam nekik, hogy megtaláltam a tolvajt, megkértem őket, hogy a térfigyelő kamerákat állítsák úgy, hogy az épület hátsó bejáratát is figyelhessék, ha esetleg arra menekülne a férfi. Én az erkély felőli oldalt tartottam szemmel, amíg kiértek a kollégák.

Bucsik István és Csernák Martin őrmesterek, járőrök értek a helyszínre, majd a körzeti megbízottal bejutottak a lépcsőházba. Ott már tudták, melyik lakásban kell keresniük a tettest, aki egyik ismerősénél volt éppen.

A rendőrök elfogták G. Józsefet, majd előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra. Elismerte a bűncselekmény elkövetését. A két mobilt – összesen másfél millió forint értékűek – a tolvaj időközben eladta. A telefonokat a zsaruk eddig nem találták meg.

G. Józsefet nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettéével gyanúsították meg, szabadlábon védekezik.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük