Modern kutatás-fejlesztési központot adtak át Józsefvárosban


Május 9-én átadták az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központját a Corvin Sétányon. A Nokia Skypark névre keresztelt nyolcemeletes irodaház ünnepélyes felavatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: új, minőségi fejezet nyílik a magyar informatikai és távközlési iparágban, a 25 ezer négyzetméteres épület a legújabb és egyik legmodernebb iroda és kutatás-fejlesztési helyszín a szektorban. Az eseményen részt vett Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Józsefvárost Sára Botond és Egry Attila alpolgármester képviselte.

A kedd délelőtti ünnepségen Szijjártó Péter a Józsefvárosban felépült modern kutatás-fejlesztési központról azt emelte ki, hogy a világviszonylatban is jelentős fejlesztéseken dolgozó magyar informatikusok és mérnökök a lehető legjobb körülményeket kapják ahhoz, hogy további fontos eredményeket érhessenek el a világszintű fejlesztésekben.

 

Fotó: Önkormányzat

Mint mondta: Magyarország szeretné Közép-Európában a legkedvezőbb feltételeket kínálni a kutatás-fejlesztésre alapuló, új technológiákat kidolgozó vállalatoknak, ezért a kormány megteremtette a kedvező adózási, képzési és digitális feltételeket is.

Józsefváros példamutató az új beruházások ösztönzésében

Tavaly a magyar információtechnológiai iparág 3 ezer 101 milliárd forint termelési értéket állított elő, a szektorban pedig 2016 végén 201 ezren dolgoztak – ismertette. Ennek az ágazatnak vitán felülállóan a Nokia az egyik húzóvállalata Magyarországon – tette hozzá.

Bövebben itt olvashat az eseményről


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük