Modern kutatás-fejlesztési központot adtak át Józsefvárosban

Május 9-én átadták az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központját a Corvin Sétányon. A Nokia Skypark névre keresztelt nyolcemeletes irodaház ünnepélyes felavatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: új, minőségi fejezet nyílik a magyar informatikai és távközlési iparágban, a 25 ezer négyzetméteres épület a legújabb és egyik legmodernebb iroda és kutatás-fejlesztési helyszín a szektorban. Az eseményen részt vett Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Józsefvárost Sára Botond és Egry Attila alpolgármester képviselte.

A kedd délelőtti ünnepségen Szijjártó Péter a Józsefvárosban felépült modern kutatás-fejlesztési központról azt emelte ki, hogy a világviszonylatban is jelentős fejlesztéseken dolgozó magyar informatikusok és mérnökök a lehető legjobb körülményeket kapják ahhoz, hogy további fontos eredményeket érhessenek el a világszintű fejlesztésekben.

 

Fotó: Önkormányzat

Mint mondta: Magyarország szeretné Közép-Európában a legkedvezőbb feltételeket kínálni a kutatás-fejlesztésre alapuló, új technológiákat kidolgozó vállalatoknak, ezért a kormány megteremtette a kedvező adózási, képzési és digitális feltételeket is.

Józsefváros példamutató az új beruházások ösztönzésében

Tavaly a magyar információtechnológiai iparág 3 ezer 101 milliárd forint termelési értéket állított elő, a szektorban pedig 2016 végén 201 ezren dolgoztak – ismertette. Ennek az ágazatnak vitán felülállóan a Nokia az egyik húzóvállalata Magyarországon – tette hozzá.

Bövebben itt olvashat az eseményről

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook Comments

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés