A józsefvárosi és a zuglói rendőrök is nyaklánckitépőket fogtak el.


Egy férfi Budapest VIII. kerületében, a Nagyvárad téri aluljáróban szemelte ki áldozatait. Egy nő nyakából 2020. április 15-én, egy másik nő nyakából pedig április 28-án tépte ki a nyakláncot, majd az így ellopott ékszerrel elfutott.

A férfi május 4-én ismét „lecsapott” egy nő nyakában megcsillanó ékszerre, azonban ezúttal ellenállásba ütközött, és a sértett ruhájába akadt nyakláncról csak a medált tudta letépni.

A józsefvárosi nyomozók a térfigyelő kamerák segítségével azonosították a 38 éves R. Pétert, akit 2020. május 6-án VIII. kerületi otthonában elfogtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Pétert háromrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Aznap Zuglóban egy másik férfi is ugyanezzel a módszerrel lopott arany nyakláncot. A férfi először egy Nagy Lajos király útjai lakóház udvarán akarta megszerezni egy idős asszony nyakláncát, de a sértett segítségért kiáltott, ezért a férfi hagyta a nyakláncot és inkább elmenekült. Kevesebb mint egy órával később a Tallér utcában is megtámadott egy idős asszonyt, akinek a – megközelítőleg 250 ezer forint értékű – nyakláncát tépte ki.

A zuglói rendőrök is a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, akit másnap, május 7-én az Örs vezér terén elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A 34 éves pusztadobosi férfit lopás bűntett és lopás bűntett kísérlet miatt hallgatták ki a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói.