Duna House: a tavalyival megegyezhet az ingatlanpiac augusztusi forgalma


Országosan 11 923 ingatlan adásvétel volt az előző hónapban, ezzel az erős július után a tavalyival megegyező augusztusi forgalmat becsül a Duna House a magyar ingatlanpiacon.

Közleménye szerint a szokásos nyári végi, enyhén csökkenő szezonalitást mutatja a piac, amely szinte darabszámra megegyezik a tavalyi augusztusi adatokkal.

Szponzorált tartalom

 

Budapest ablakcsere szezonja javában tart.

Ár-érték arányban a műanyag nyílászárók a fa és az alumínium nyílászárókkal szemben jelentősen kedvezőbbek, a legkedveltebbek ajtó- és ablakcseréknél. A kiváló hőszigetelt képességet az ablak és ajtó a légzárással tökéletesíti. A hatékony hangszigetelés is fontos szempont az energiamegtakarítás mellett. Akár 44 decibel zajszűrést is el tud érni, ami egy forgalmas út melletti városi zajnak megközelítőleg a fele. Ha ablakcsere előtt áll Budapesten, vegye figyelembe az erős városi forgalom és utca zaj végett a hangszigetelő képességet is. A műanyag nyílászárók egy belvárosi ablakcserénél a legideálisabb választást jelentik.

 

Éves szinten 85 ezerhez közelít a becsült tranzakciók száma, amely 2019-ben ilyenkor már átlépte a 100 ezres számot. Amennyiben a járvány második hulláma nyomán nem lesznek az ingatlanközvetítői munkát nehezítő társadalmi korlátozások, várhatóan tudja tartani a tavalyi szintet az ingatlanpiac, amellyel a Duna House által év elején jelzett 130-150 ezres tranzakciós becslési sáv alsó felét elérheti – tették hozzá.
A Duna House Pénzügyek adatai alapján az ingatlanpiac után a hazai jelzáloghitelpiac is visszazárt augusztusban. A pénzügyi közvetítő vállalat adatai alapján a nyolcadik hónapban 77 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel születetett, amely a tavalyi Magyar Nemzeti Bank (MNB) által publikált 68,6 milliárd forinthoz képest 11 százalékos emelkedést jelent. Az előző, július hónap adatához képest a növekedés még jelentősebb, 16-22 százalék közötti a Duna House becslése alapján.