Önkormányzati tájékoztató

Március 8. és május 23. között a hivatalban csak azok a köztisztviselők tartózkodhatnak, akinek a munkájához feltétlenül szükséges a személyes megjelenés, így különösen, akik a védekezésben részt vesznek. 

A személyes ügyfélfogadás szünetel. Iratok személyes átvételére nincs lehetőség. A portaszolgálat előtt elhelyezett dobozba kizárólag az anyakönyvi ügyekkel és a szociális támogatásokkal kapcsolatos iratokat lehet leadni, illetve onnan ezekkel az ügyekkel kapcsolatban lehet nyomtatványokat elvinni. Az ilyen formában leadott iratok 3 napra karanténba kerülnek, az ügyintézési határidők csak ezután indulnak el. 

Minden más ügyben az ügyintézés kizárólag postai vagy elektronikus út igénybevételével folyik. Amennyiben az ügyintézéssel kapcsolatban kérdése van, munkatársaink telefonon is elérhetők az alábbi telefonszámokon. Kérjük és köszönjük a lakosság megértését és türelmét a rendkívüli időszakban várhatóan megnövekedő terhek miatt!

A Polgármesteri Hivatal postacíme: 1082 Budapest, Baross u. 63-67.

A Polgármesteri Hivatal munkarendje:
Hétfő: 8.00 – 18.00
Kedd: 8.00 – 16.00
Szerda: 8.00 – 16.30
Csütörtök: 8.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 13.30

Ingyenesen elérhető zöld szám: 06-80-277-256

További önkormányzati hírek

 • Ingyen strandolhatsz idén is az Önkormányzat segítségével
  by jozsefvarosmagazin on 2022.06.15. at 07:22

  A 8. kerület strandja a vasút Káptalanfüred megállójától 3 perc sétára található a Sirály utcában. A strand minden nap 9-19 óra között tart nyitva. A Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjéhez tartozó strand várja a józsefvárosiakat. A strandot minden 8. kerületi állandó és ideiglenes lakcímmel rendelkező ingyen igénybe veheti. Továbbá, aki rendelkezik állandó vagy ideiglenes lakcímmel, plusz 1 főt bevihet magával ingyenesen The post Ingyen strandolhatsz idén is az Önkormányzat segítségével appeared first on Hírek VIII. kerület.

 • A Somogyi Béla utca tervei megújultak
  by jozsefvarosmagazin on 2022.04.18. at 21:54

  A Somogyi Béla utca tervei megújultak, több gyalogosfelület, több zöldfelület, több fa és több teraszhely lesz az utcában. A BKK lebonyolításában zajló kivitelezést a Józsefvárosi Önkormányzat finanszírozza. A közterület a következő hónapokban megújul, a munkálatok már 2022 tavaszán elkezdődnek és elsősorban a nyáron zajlanak majd. A Somogyi Béla utca teljes Blaha Lujza tér és a Gutenberg tér közötti szakaszának felújításához The post A Somogyi Béla utca tervei megújultak appeared first on Hírek VIII. kerület.

 • Ismét nyitva van a Tolnai kert – komposztmester kerestetik!
  by jozsefvarosmagazin on 2022.04.16. at 19:50

  Az elmúlt hetek során megújult a Tolnai kert, úgyhogy már csak az időjáráson múlik, hogy mikor zöldül ki a kert. Várunk mindenkit sok szeretettel a Tolnai utca 23. szám alatt minden nap napfelkeltétől, sötétedésig. Márciusban új burkolatot kapott a kert, mivel több olyan visszajelzés is érkezett, hogy ha esik az eső, akkor nagy a sár. Így kényelmesen el lehet sétálni The post Ismét nyitva van a Tolnai kert – komposztmester kerestetik! appeared first on Hírek VIII. kerület.

 • Holnap jár le a határidő
  by jozsefvarosmagazin on 2022.01.14. at 21:08

  Az adózónak az építményadóról, telekadóról és a magánszemély kommunális adójáról az adókötelezettség keletkezését, illetve változását követő 15 napon belül kell adatbejelentést teljesítenie. 2022. január 15.  napjáig kell az adózóknak bejelentést tenniük kommunális-, építmény- és telekadó kapcsán a 2021-ben, vagy esetlegesen korábbi adóévekben bekövetkezett, adókötelezettséget érintő változásokról. Lényeges, hogy kommunális adónak az építmény- és telekadónak az az alanya, aki az év The post Holnap jár le a határidő appeared first on Hírek VIII. kerület.

 • Önkormányzat – ingyenes nyári tábor Balatonszemesen
  by jozsefvarosmagazin on 2021.07.22. at 16:49

  A józsefvárosi önkormányzat ingyenes nyári tábort szervez Balatonszemesen 200 gyermek számára augusztus 9-14 között. A tábor interetnikus- interkulturális  olvasótábor -keretjátékos mesetábor. Kerületünk  nemzetiségi önkormányzataival, illetve az összes többi nemzetiséggel együttműködve a gyerekek megismerkedhetnek  más  nemzetiségek kultúrájával,  zenéjével, táncaival is.   A tábor keretjátéka középiskolás diákok közreműködésével valósul meg. Játékos foglalkozásokon túl  kézműves foglalkozások, hajókirándulás,  színházi előadások, sportfoglalkozások, érdekes ismeretterjesztő előadások The post Önkormányzat – ingyenes nyári tábor Balatonszemesen appeared first on Hírek VIII. kerület.