Valótlant állít a Magyar Nemzet


A Magyar Nemzet 2023. február 28-án megjelent józsefvárosi óvodákkal kapcsolatos cikke valótlanságot állít, amikor úgy próbálja meg beállítani, mintha a józsefvárosi, az EU által támogatott Befogadó Óvodák projektre érkezett, összességében 97 millió forint értékű uniós forrás “nem az önkormányzat által fenntartott óvodák javára érkezett” volna.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a konzorciumi együttműködési megállapodás alapján a támogatás nagyságrendileg 60%-a az önkormányzatot, míg 20-20%-a az alapítványokat illeti.

A Befogadó Óvodák projekt a nemzetközi innováció elismert díját, a SozialMarie díjat nyerte el 2022-ben.

A projekt keretei között olyan egyedülálló fejlesztések valósultak meg, mint a világon egyedülálló bűvészovi projekt, az angol élménypedagógia, a Hans Hase német nyelvi program, a Minecraft-program. Az uniós forrásokon túl az önkormányzat saját forrásaiból gyümölcs-zöldség programot indított, jelentős bérpótlékot nyújt pedagógusainak, és négy óvoda (NapvirágSzázszorszépTündérkert és Várunk Rád Tagóvodák) felújítása valósul meg idén.

Felhívjuk a propagandamédia és a mögöttük álló politikai erők figyelmét, hogy ugyanebben a témában több vesztes sajtóper után kellett helyreigazítást közölniük (pikoperszamlalo.hu). Ez most sem lesz másképp.

Józsefvárosi Óvodák intézményeibe több mint 1100 gyerek jár, összesen 240 óvodai munkatárs dolgozik. Miközben a politikai viták politikai szereplők között természetesek, emlékeztetünk, hogy van egy határ: tisztességes, magas szakmai színvonalú munkát végző kollégáinkkal, és a Józsefváros jövőjét jelentő gyerekekkel kapcsolatos hazugságok ismételt és módszeres terjesztése messze túl van ezen a határon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük