Kiállítás az Art Salon Contemporary-ban


A kiállítás négy művész részvételével, egy nemzetközi együttműködéseként valósult meg itt az Art Salon Contemporary-ban.

Ennek a helynek kifejezett küldetése, hogy Budapest egyik legizgalmasabb szegletében, a multikulturalizmus élő helyszínén, olyan csoportos kiállítások jöjjenek létre, melyek alkalmasak a tartalmas párbeszédek inspirálására, a helyi kezdeményezések nemzetközi kontextusba helyezésére

. Kim Goldberg az USA-ból, Zsófia Farkas Magyarországról, David Stuart Sutherland brit és Tomasz Piars lengyel művészek mind nagy múltú, komoly életművet maguknak tudó, elismert alkotók. Egyedi művészeti nyelvüknek sok közös forrásokon túl, számos egyedi, szerteágazó karaktere van. A kiállítás részben arra tesz kísérletet, hogy a nonfiguratív, elvont alkotói forma nyelven alkotó művészek, hogy tudnak egymással párbeszédbe lépni egy térben.

A négy, teljesen különbözően alkotó művész közül két hölgy és két férfi szólítja meg egymást. Ez a szándékosság arra tesz kísérletet, hogy gender szempontból is lehetőséget kínáljon a befogadás, értelmezés síkján. Mindegyik alkotó absztrakcióval teremt. Nincsenek konkrétumok, annál inkább utalások, asszociációk, formák, színek, kompozíciók…. 

Ez az első alkalom, hogy ma együtt állítanak ki. Az ilyen helyzeteknek pedig mindig az ad igazi jelentőséget, hogy sikerül-e párbeszédet létrehozni az alkotásokkal megtöltött közös terekben…a sok közös vonás mellett, az igazi különbségek segíthetnek ebben. 

Az absztrakció rendkívül változatos műfajban nyilvánul meg, jelen esetben olaj-akril-vászon, papír alapú grafikai munkák, vegyes technikájú plasztikák és üvegszobrok formájában. A széles spektrumot átfogó absztrakción túl, a legfontosabb közös szál az érzékenység. A belső és külső világra érzékenyen reflektáló művész alapvetésén túl is beszélhetünk egy fokozott érzékenységről. Ez mind az alkotói technikában, mind az alkotó kifejezésmódjában érvényre jut.

A kiállítás fő fókusza, ennek az érzékenységnek a bemutatása az absztrakció keretein belül.hogy sikerül-e párbeszédet létrehozni az alkotásokkal megtöltött közös terekben…a sok közös vonás mellett, az igazi különbségek segíthetnek ebben. Az absztrakció rendkívül változatos műfajban nyilvánul meg, jelen esetben olaj-akril-vászon, papír alapú grafikai munkák, vegyes technikájú plasztikák és üvegszobrok formájában.

A széles spektrumot átfogó absztrakción túl, a legfontosabb közös szál az érzékenység. A belső és külső világra érzékenyen reflektáló művész alapvetésén túl is beszélhetünk egy fokozott érzékenységről. Ez mind az alkotói technikában, mind az alkotó kifejezésmódjában érvényre jut. A kiállítás fő fókusza, ennek az érzékenységnek a bemutatása az absztrakció keretein belül.hogy sikerül-e párbeszédet létrehozni az alkotásokkal megtöltött közös terekben…a sok közös vonás mellett, az igazi különbségek segíthetnek ebben. Az absztrakció rendkívül változatos műfajban nyilvánul meg, jelen esetben olaj-akril-vászon, papír alapú grafikai munkák, vegyes technikájú plasztikák és üvegszobrok formájában. A széles spektrumot átfogó absztrakción túl, a legfontosabb közös szál az érzékenység.

A belső és külső világra érzékenyen reflektáló művész alapvetésén túl is beszélhetünk egy fokozott érzékenységről. Ez mind az alkotói technikában, mind az alkotó kifejezésmódjában érvényre jut. A kiállítás fő fókusza, ennek az érzékenységnek a bemutatása az absztrakció keretein belül.jelen esetben olaj-akril-vászon, papír alapú grafikai munkák, vegyes technikájú plasztikák és üvegszobrok formájában. A széles spektrumot átfogó absztrakción túl, a legfontosabb közös szál az érzékenység. A belső és külső világra érzékenyen reflektáló művész alapvetésén túl is beszélhetünk egy fokozott érzékenységről. Ez mind az alkotói technikában, mind az alkotó kifejezésmódjában érvényre jut.

A kiállítás fő fókusza, ennek az érzékenységnek a bemutatása az absztrakció keretein belül.jelen esetben olaj-akril-vászon, papír alapú grafikai munkák, vegyes technikájú plasztikák és üvegszobrok formájában. A széles spektrumot átfogó absztrakción túl, a legfontosabb közös szál az érzékenység. A belső és külső világra érzékenyen reflektáló művész alapvetésén túl is beszélhetünk egy fokozott érzékenységről. Ez mind az alkotói technikában, mind az alkotó kifejezésmódjában érvényre jut.

Nyitvatartás: 2022. szeptember 12 – október 30. között előzetes látogatási időpont egyeztetéssel
Helyszín: Art Salon Contemporary / Kortárs Művészeti Szalon

Kiállító művészek: Kim Goldberg (USA), Farkas Zsófia (HUN), David Stuart Sutherland (GB), Tomasz Piars (PL)A kiállítást kurátora: Bársony István építész


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük