Vádemelés a díler ellen


A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 53 éves férfival szemben, aki éveken keresztül egy VIII. kerületi lakásból értékesítette a különböző kábítószereket a visszatérő vásárlói részére.

    A Fővárosi Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádirat szerint a vádlott legkésőbb 2018 nyarától különféle kábítószerekkel – köztük amfetaminnal (speed), MDMA-val (extasy), és GLB-vel (gina) kereskedett.
    A vádlott a beszerzett kábítószert egy VIII. kerületi lakásban tárolta és előzetes egyeztetést követően, általában onnan értékesítette tovább vásárlói részére.
    A férfi a speedet, valamint az extasy-t grammonként, illetve tablettánkként 2000-3000 forintért értékesítette, a gina nevű szert pedig üvegenként 5000 forintért árulta.
    A dílerre 2022. június 17-én csaptak le a nyomozók, és a VIII. kerületi lakásban összesen csaknem 500 gramm speedet és ginát, és több mint 400 darab extasy tablettát találtak, továbbá a kábítószer-kereskedelemből származó mintegy 900 000 forint készpénzt is lefoglaltak.
    A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz – áll a közleményben.

MTIVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük