A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás


A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is a XXI. kerületben indul az első lomkihelyezési időszak február 11-el. A pontos körzetekről, a kihelyezés módjáról és kihelyezhető hulladékokról az FKF oldalán lehet friss és pontos tájékoztatást találni.

A budapesti lakosság minden évben igénybe veheti az FKF éves, meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatását, melynek keretében lehetősége van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Az FKF a lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével. A kerületekben körzetekre osztva, koncentráltan zajlik a kihelyezett hulladék elszállítása, a kihelyezést követő napon, gyorsan felszámolva ezzel az esetleges akadályt a közterületeken. 

Ki és hogyan helyezhet ki lomot ilyenkor?

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki a ház elé. A lomokat a lakóház előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre kell kihelyezni úgy, hogy a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. Lomot az úttestre, bicikliútra, zöldterületre ne helyezzen senki. Lom kizárólag az adott címre vonatkozó, a hivatalos tájékoztatólevélben, valamint a lomkihelyezési táblázatban elérhető térképen megjelölt napon, 18 óra után helyezhető ki.

A körzetek és a kihelyezés pontos időpontja hol található?

A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban is tájékoztatja az érintett lakosságot. A honlapon jelzett lomkikészítési időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum, az egyes ingatlanokra vonatkozó  pontos időpontról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből, valamint a folyamatosan frissülő táblázatból megnyitható térképről tájékozódhatnak. 

A lomtalanítást követően az FKF elvégzi az úttest takarítását is, ugyanakkor az ingatlan előtti terület és a járdaszakasz megtisztítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának kötelessége.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük