Figyelem! Új forgalmi rend az Orczy úton az Orczy tér kereszteződésénél

A 2017. május 16-áról 17-ére (keddről szerdára) virradó éjszakától a VIII. kerületi Orczy úton az Orczy téri kereszteződésnél a villamosok és a közúti forgalom szempontjából egyaránt biztonságos közlekedést segítő, új forgalmi rendet vezetnek be, az elsőbbségi viszonyok felcserélésével.

A csomópontban az elválasztószigeteket átépítették, ezáltal a közút és a villamospálya vonalvezetése is megváltozott. A május 16-áról 17-ére (keddről szerdára) virradó éjszakától érvényes új forgalmi rend szerint a közúti forgalom és a 24-es villamos közötti elsőbbségi viszonyok felcserélődnek: a közúti forgalomnak mostantól elsőbbségadási kötelezettsége lesz a villamosok számára.

A korábbi forgalmi rend szerint a villamosoknak kellett elsőbbséget adniuk a közúton haladóknak, amely a 24-es villamos közlekedését rendszeresen akadályozta. Az új forgalmi rend a közúti és a villamosforgalom számára is biztonságos kereszteződést eredményez. A BKK kéri a gépkocsival közlekedőket, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően, körültekintéssel közlekedjenek az érintett szakaszon.

Budapest, 2017. május 16.

Budapesti Közlekedési Központ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük