Folyamatos a kérelmek feldolgozása


A kerületi önkormányzat adott hírt honlapján keresztül arról, hogy folyamatos a 65 év feletti kerületi lakosok egyszeri juttatásáról szóló kérelmek feldolgozása.

Józsefváros önkormányzata biztosítja a 65 év feletti kerületi lakosokat, hogy az egyszeri 8000 forintos juttatásokra valamennyi kérelmező számíthat. A kérelmek beérkezése, hivatali feldolgozása, ellenőrzése, utalása és számfejtése folyamatos.

A Kormányablak adatszolgáltatása alapján 11.658 fő jogosult az egyszeri juttatásra a kerületben. 2019. december 2-ig 4815 darab kérelmet dolgoztak fel a Családtámogatási Iroda munkatársai. 3000 kérelem vár még feldolgozásra, és mivel a jogosultak folyamatosan küldhetik be az igényeket, potenciálisan további 3000 új kérelem érkezhet be a közeljövőben. Előreláthatólag január 31-ig feldolgozásra kerülnek a beadott kérelmek.

Az önkormányzat arról is tájékoztatja az érintetteket, hogy Józsefváros leváltott vezetése a 8 000 forintos egyszeri juttatást úgy ígérte meg minden 65 év feletti józsefvárosi lakosnak a választási kampányban, hogy azt sem adminisztratív, sem pénzügyi szempontból nem készítette elő. A feltételek megteremtése már az új önkormányzati vezetés dolga volt. Miután ezek a feltételek ma már adottak, a juttatásban minden kérelmező részesülni fog.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük