Blaha Lujza tér

Új üteméhez érkezett a Blaha Lujza tér felújítása


A Blaha Lujza téren és a környező utcákban augusztus 9-től, hétfőtől megváltozik a forgalmi rend. A Rákóczi úton mindkét irányban lezárják a belső sávokat. A Nagykörúton továbbra is irányonként egy sáv járható.

A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja a parkolók területét, illetve a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is tovább folytatják a felújítási munkákat.

Így alakul át a forgalmi rend a II. ütem idején

A Rákóczi úton irányonként két forgalmi sáv járható, mindkét irányban a középső sávokat zárják le a forgalom elől.

Hirdetés

Kézzel készült termékek
Klárika alkotásai

A Corvin Áruház és az Europeum előtti szervízút augusztus 9-től, hétfőtől építési terület lesz, és lezárják a gépjárműforgalom elől. A Somogyi Béla utca tér felőli végét zsákutcává alakítják, a gyalogosok azonban egy gyalogos folyosón keresztül átjuthatnak itt. Az áruházak előtti szervizúton a gyalogosforgalmat szintén gyalogos folyosókon biztosítják, illetve az áruházak tér felőli bejáratai is elérhetők lesznek gyalogos folyosókon keresztül.

A Márkus Emília utca tér felőli része munkaterületté válik, így zsákutca lesz a Stáhly utca felől, de gyalogos folyosón át lehet haladni a tér irányából. A kórház felőli oldalon a merőleges parkolóállások helyett párhuzamos parkolóhelyeket alakítanak ki. A Stáhly utca egyirányúsága megfordul, így a Márkus Emília utca felé haladhatnak a továbbiakban az autóval közlekedők.

A József körútról az autóbuszok és a tehergépjárművek a belső sávból kanyarodhatnak jobbra a Rákóczi útra. A csomópont sarkain gyalogosan az aluljárón keresztül, vagy a mobilkerítésekkel kialakított gyalogos folyosón lehet átjutni.

A 99-es és a 217E autóbuszok megállói helyben maradnak, s a buszok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek.