Megtalálták az öt milliót érő elektromos bringát


Nem sok esze lehetett annak a tolvajnak, aki 10 ezer forintért adta el az 5 milliós elektromos kerékpárt.

Egy közel 5 millió forint értékű, speciális fejlesztésű kerékpárt loptak el a VIII. kerületből. A rendőrök pár napon belül elfogták a tolvajt, és visszajuttatták a kétkerekűt tulajdonosának. A tolvaj mindössze tízezer forintért adta el.

Egy értékes kerékpár eltűnéséről érkezett bejelentés március 18-án reggel a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra – írja a police.hu. A német partner megrendelésére speciális anyagból készült, egyedi azonosítóval ellátott motoros kerékpár fejlesztési költsége 12 ezer euró volt. A sértett március 17-én este lelakatolta a biciklit a VIII., Vajdahunyad utcában, azonban másnap reggel már csak a hűlt helyét találta. A zsaruk keresni kezdték az értékes járgányt.

– Visszanéztük a kamerafelvételeket, és egy gyanús férfit láttunk sétálni a környéken, azonban a képek alapján nem lehetett egyértelműen azonosítani – mesélte Kiss Tamás őrmester, járőrparancsnok. – Március 22-én délután éppen jelenést írtunk a kollégámmal, amikor Patócs Sándor, a közterület-felügyelet munkatársa jelezte, hogy a térfigyelő kamerán kiszúrta a keresett kerékpárt. Két fiatalember tologatta a kétkerekűt a Magdolna utcában, próbálgatták, meg-megálltak vele, nézegették. Barátki Norbert Krisztián törzsőrmesterrel azonnal a szolgálati autóba pattantunk, és a helyszínre siettünk. Amikor a Baross utca környékén befordultunk, az elkövetők meghallhatták, hogy jövünk, mert a közterület-felügyelő, aki a kamerán szemmel tartotta őket, jelezte, hogy egy társasház kapujába tolták be a biciklit Magdolna utcában. Azt nem tudtuk, melyikbe, ezért lassan gurultunk végig az utcán, és figyeltünk.

A tolvajok lebukását a kíváncsiság okozta. Ugyanis az egyikük, B. István (22) kidugta a fejét a kapun, hogy körbenézzen. Pont ekkor haladtunk el a szolgálati kocsival a ház előtt, és ahogy kinéztem az ablakon, találkozott a tekintetünk. Az arcára volt írva minden. Lebukott. Azonnal beszaladt a társasházba. Ekkor már biztosak voltunk benne, hogy őt keressük, azonnal kiugrottunk a kocsiból, és utánaszaladtunk. Vasrács volt a társasház kapuján, így mikor benéztünk, láttuk, hogy egy férfi tolta a kerékpárt, majd amikor észrevett minket, eldobta, és futásnak eredt. Őt Norbert fogta el, én pedig B. István után indultam, aki az első emeletre futott fel. Kiderült, ott lakik. Közben kértünk erősítést, mert az elkövetők ellenállást tanúsítottak. Amikor a másik egység megérkezett, segítségükkel előállítottuk őket a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra. B. István elismerte, hogy aznap vette 10 ezer forintért a kerékpárt R. Tamástól (26), és megkérte ismerősét, hogy segítsen neki hazatolni.

– A név alapján megnéztük a rendőrségi adatbázist, és most már egyértelmű volt, a kamerafelvételen is R. Tamás szerepelt – tette hozzá Barátki törzsőrmester, szolgálatirányító parancsnok. – A nyilvántartás szerinti a X. kerületben lakott, azonnal odamentünk. Az édesapja nyitott ajtót. Fiát, R. Tamást is otthon találtuk, és ugyanaz a nadrág volt rajta, mint a felvételeken. Elismerte a kerékpár ellopását. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon elmondta, hogy március 17-én este sétált az utcán, és meglátta a biciklit. Levágta róla a lakatot, majd eltolta egy közeli társasházhoz, ahol elrejtette. Három nappal később visszament érte, és 10 ezer forintért túladott rajta.

R. Tamást lopás bűntettének elkövetésével, B. Istvánt jelentős értéket meg nem haladó vagyon megszerzésével, rendelkezési jogosultság szerzésével elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják, mindketten szabadlábon védekeznek.

Rádi Mónika


1 hozzászólás

  1. Author

    Azért egy 5 millás járgányt nem csak lakattal kellene védeni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük