Lehull a lepel?


Pikó András, a kerület polgármestere nyilvánosságra hozta azt a 96 milliós szerződést, melyet elődje a mai napig tagadott.

Mindezt Facebook oldalán tette meg.

Múlt héten megírtam, hogy nálunk jártak a NAV nyomozói, miután feljelentést tettünk költségvetési csalás és okirathamisítás gyanúja miatt. A szálak Kocsis Máté köréhez vezetnek: a gyanúsan elszámolt számlák közül kiemelkedik az, amely azt mutatja be, hogy 6 lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott az akkor Fidesz vezette Józsefvárosi Önkormányzat, a Kálomista Gábor vezette Veszprém Handball Team Zrt-nek, aki pedig szerződést kötött a szintén Kocsis köréhez köthető Park Consulting Kft-vel 96 millió forint értékben – projektmenedzsmentre és tanácsadásra.

Azt mondja Kocsis Máté, hogy “az említett cégnek nem volt 96 milliós tanácsadói szerződése”, és hogy nincs ügy.

Akkor kezdjük ma az első állítással: íme a szerződés.

A Park Consulting képviselője Kocsis Máténak, Józsefváros akkori polgármesterének, a Magyar Kézilabda Szövetség akkori elnökének bizalmasa, Bíró Szabolcs, aki a Magyar Kézilabda Szövetség beszerzési cégét is vezette, majd később a 2022-es kézilabda EB rendezésért felelős cég első embere lett. Átfolyik a közpénz az önkormányzaton, majd a Veszprém Handball Team Zrt-n és végül megérkezik a Fidesz frakcióvezetőjének bizalmasához.

Hogy hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben, azt mindenkinek a saját fantáziájára bízom. Nézzék meg az itt bemutatott „nem létező” szerződést.

Ez az a korrupt politikai világ, amivel leszámoltunk 2019-ben és aminek nem lehet többé helye Józsefvárosban.

Pikó András polgármester


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük