Dió 2030 – A Diószegi jövője


A józsefvárosi képviselő-testület 2023. szeptember 21-én fogadta el a Diószegi utca 18-28. szám alatti épületek fejlesztési koncepcióját, a „DIÓ2030”-at.

A DIÓ2030-ról részletesebben itt olvashat: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2023/09/elfogadta-a-kepviselo-testulet-a-dio2030-koncepciot/

A projekt haladását a Városfejlesztési menüpontban tudja követni: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/dio2030-egyseges-koncepcio-a-dioszegi-samuel-utca-18-28-szam-alatti-tomb-megujitasara/

Ugyanezen a képviselő-testületi ülésen arról is döntöttek, hogy készüljön egy egyeztetési munkaterv, amely a Diószegi 22-28. szám alatti épületek jövőbeni hasznosításáról szól. A 2023. november 23-i képviselő-testületi ülésen ennek a munkatervnek az elfogadása történt meg.

Hirdetés következik

konténerbérlés Budapest

Mit tartalmaz a koncepció?

A DIÓ2030 koncepció rögzíti, hogy az Önkormányzat fel akarja újítani a Diószegi utca 18-20. szám alatti épületeket. Ezekben az épületekben klíma- és társadalmi fenntarthatóság szempontjából is kiemelkedő mintaprojekt kerül megvalósításra. A felújítás során a két épület összenyílik, új lépcsőház, lift, tetőszerkezet, zöld udvar jön létre számos európai szinten is innovatív energiahatékonysági és zöldfelület fejlesztési megoldást integrálva.  A felújítás által megszűnik a házak nyomasztó zsúfoltsága, zöldfelületei jelentősen nőnek, akadálymentesek lesznek és kihasználatlan helyiségei is új funkciót kapnak. A két épületben összesen mintegy 110-120 modern, nagyobb alapterületű lakás jön létre, melyekben továbbra is önkormányzati bérlakások lesznek.

A Diószegi utca 22. szám alatti épületet koncepciótervvel együtt, az épület utcafronti részének megőrzésével javasolja értékesíteni. Ez azt jelenti, hogy a beruházó csak az Önkormányzat által meghatározott elképzelésnek megfelelő épületet hozhat létre a telken.

A koncepció része a Diószegi 24-26-28. szám alatti épületek bontása és a telkek értékesítése. A koncepció előírja, hogy az így magántulajdonba kerülő telkek esetén az építési szabályzatot módosítani kell annak érdekében, hogy az újonnan épülő épületek mellett új közterület, sétány és park is létesüljön ezeken a telkeken.

Ha érdekel a teljes beruházás, látogass el az önkormányzat honlapjára



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük