Kutyabarát lesz Józsefváros új parkja


December 11-én döntött a Városüzemeltetési, Közösségfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság a Koszorú utca 26. szám alatt épülő sarokkert kerthasználati házirendjéről.

A kialakítandó kert terveit a lakosság 2022. november 7-e és december 4-e között véleményezhette (online írásban, a leginkább érintett házakban kopogtatás történt, ahol személyesen is kitölthették a lakók, továbbá helyszíni fórumot is tartottunk).  A lakossági igények, vélemények figyelembevételével 2023-ban elkészültek a saroktelek átalakításának végleges tervei.

A véleményezés eredményeit itt olvashatja el.

A végleges terveket itt találhatja.

A terület használatából adódó konfliktusok kezelése, a lakosság egyértelmű tájékoztatása érdekében egy olyan házirendet hozott létre az önkormányzat, amelybe beépültek a lakossági vélemények is.

A házirend a következő:

  • A kert nyitvatartási ideje: 7.00 és 21.00 óra között.
  • A kert egész területén a tűzrakás, illetve nyílt láng használata szigorúan tilos.
  • A kertben dohányozni tilos.
  • A kertben kerékpározni, rollerezni, görkorcsolyázni, gördeszkázni tilos.
  • Felhívjuk a tisztelt kutyatulajdonosok figyelmét, hogy a kutyák ürülékének eltávolítása a kert egész területén kötelező.
  • A kutyák a kert tantermi részében nem, a kert többi részén csak pórázon sétáltathatók.
  • Kérjük, a hulladékot helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.
  • Kérjük, hogy alkoholos befolyásoltság vagy kábítószer hatása alatt álló személyek ne tartózkodjanak a kertben.
  • A kerthasználók maguk felelnek a szabályok megtartásáért, a parkeszközöket, berendezéseket, növényzetet rongálók anyagi felelősséggel tartoznak az okozott károkért.
  • Kérjük a kutyatulajdonosokat és a látogatókat, hogy a kutyát indokolatlanul hosszan ne hagyják ugatni. Figyeljünk a környéken élők nyugalmára.
  • Kérjük a kutyatulajdonosokat és a látogatókat, hogy a kutyát ne hagyják gödröt ásni. A kialakult gödrök a látogatók számára balesetveszélyesek lehetnek.

Köszönjük, hogy Ön is a szabályokat betartva tartózkodik a kertben.

Tehát a kert területén, kivéve a tantermi részt, tartózkodhatnak kutyák pórázon vezetve. Ezzel a Koszorú utca 26. szám alatti kert lesz az első józsefvárosi, zárt zöldterület, ahol a kutyatulajdonosok kutyáikkal együtt pihenhetnek. Ezzel megvalósul a kerületi kutyatulajdonosok egy évek óta megfogalmazott igénye, hogy létrejöjjenek a kerületben olyan parkok, ahol kutyáikkal pórázon is időt tölthetnek.

A tantermi a részt a képen látható 1-es pont jelöli:

Koszorú sarokkert

A kert kialakításának kivitelezése jelenleg zajlik, várhatóan 2024. év első felében elkészül. A projekttel kapcsolatos friss híreket itt találja: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/koszoru-utca-26-saroktelek-atalakitasa/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük